Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
 in Schoonhoven 2871 BB

Plateelbakkery

2871 BB Schoonhoven

Omschrijving

Een project met karakter, midden in het centrum van Schoonhoven. Deels realisatie van appartementen in de bestaande bouw van de voormalige Plateelbakkery, wat zorgt voor behoudt van de karakteristieke uitstraling. Aangevuld met nieuwbouw van 7 stadswoningen welke in bouwstijl aan zullen sluiten bij de uitstraling van de omliggende panden in het stadscentrum.

Met recht kan gesproken...
Lees meer

Kenmerken

Status Verkocht Koopaanneemsom € 121.500,- tot € 342.500,- Gebruiksoppervlakte 39 m² t/m 137 m² Inhoud 0 m³ Start Verkoop 01-09-2017 Aantal kavels 24 Vrij 24 Aantal Bouwtypes 2 Woningtypen Appartement, Woonhuis
Lees meer

Omschrijving

Een project met karakter, midden in het centrum van Schoonhoven. Deels realisatie van appartementen in de bestaande bouw van de voormalige Plateelbakkery, wat zorgt voor behoudt van de karakteristieke uitstraling. Aangevuld met nieuwbouw van 7 stadswoningen welke in bouwstijl aan zullen sluiten bij de uitstraling van de omliggende panden in het stadscentrum.

Met recht kan gesproken worden van een uniek bouwplan. Niet alleen de fraaie jaren 20 gevel van de Plateelbakkery aan de Walzijde maakt het bouwplan bijzonder. Er is veel meer dat niet standaard is aan dit project. Wat denkt u van:
- De ligging, direct grenzend aan het historische en gezellig stadshart van Schoonhoven, maar ook direct nabij het Veer en de rivier de Lek. Het complex grenst aan drie straten (Wal, Molenstraat en de Meent)
- Voor nagenoeg alle kopers is er een eigen (vaste) parkeerplaats op de binnenplaatsen. Alle appartementen/woningen hebben, naast een eigen bergruimte/kast in de woning een eigen (fietsen)berging, welke binnendoor bereikbaar is, en van waaruit u snel met de fiets buiten bent.
- De prachtige en sfeervolle industriële uitstraling aan de buitenzijde. Door nieuwe, goed, geïsoleerde aluminium puien toe te passen in een ‘steel-look’, blijft de sfeer intact, maar is tegelijk het onderhoud nihil.
- De restanten van een oude (schuil)kerk, die nog aanwezig zijn in het gemeentelijk monument, vergroten de feer in de appartementen. Daarbij zijn de oude buitenmuren van de kerk zichtbaar op de binnenplaats, de buitenruimte, waar auto’s on der balkons staan geparkeerd.
- Behoud van o.a. oude muren, glazen bouwstenen, oude raamkozijnen en Dorische zuilen.
- Een doorgaande brede gang (waar vroeger een steeg liep) vormt de hal welke toegang geeft tot 11 van de 17 appartementen.

Duurzaamheid
Bij het maken van het ontwerp heeft ook het thema ‘duurzaamheid’ een belangrijke rol gespeeld. Zo is er bewust gekozen om zoveel mogelijk van de bestaande bebouwing te handhaven en en te renoveren. Dit heeft veel minder impact op de directe omgeving en het milieu, dan wanneer alles nieuw gebouw wordt. Naast de gebruikelijke en verplichte toepassingen qua isolatie en installaties zijn de woningen alle “van gas los”. Een luchtwarmtepomp zal uw woning verwarmen en een aantal zonnepanelen wekken een deel van uw elektra op. Dit zal resulteren in een forse besparing van uw energiekosten, terwijl u daardoor ook nog eens uw steentje bijdraagt aan een beter milieu. Op deze wijze bent u verzekerd van een goede duurzame en toekomstgerichte woning en draagt u bij aan de opgestarte energietransitie.

Voor jong & oud, voor ieder budget
Omdat er veel variatie is in de omvang en de prijzen van de woningen kan een goede mix ontstaan tussen jongere en oudere bewoners.
De appartementen zijn zonder treden bereikbaar via de zij-entree aan de binnenplaats of via de parkeergarage aan de Meent. Om de verschillende niveaus te overbruggen zijn sommige gangen voorzien van hellingbaantjes. De fietsen kunnen allemaal zonder hoge drempels naar het openbare gebied. Aan de Walzijde gebruikt u drie traptreden om binnen de komen. Deze woningen zijn iets hoger gelegen, zodat bewoners over de geparkeerde auto’s heen kijken.
Naast de dertien parkeerplaatsen op de binnenplaats (vanuit de Molenstraat bereikbaar) zijn er ook nog negen parkeerplaatsen die vanuit de Meent bereikbaar zijn.

Naar verwachting zullen de appartementen eind 2018 klaar zijn voor bewoning. De stadswoningen zullen naar verwachting voorjaar 2019 gereed zijn.
Overdracht Status Verkocht Koopaanneemsom € 121.500,- - € 342.500,- Indeling Gebruiksoppervlakte 39 m² t/m 137 m² Inhoud 0 m³ Start Verkoop 01-09-2017 Aantal kavels 24 Vrij 24 Aantal Bouwtypes 2 Woningtypen Appartement, Woonhuis
Route van naar , 2871 BB Schoonhoven

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Nieuwbouw inschrijven

Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.