Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Middelblok 209 in Gouderak 2831 BN

Middelblok 209

2831 BN Gouderak
Vraagprijs € 775.000,- k.k.
Verkocht o.v.

Omschrijving

Een bijzondere monumentale hoeve (Rust-Hove) die stijl en allure uitstraalt. Dat is het eerste wat opvalt! Maar het heeft zoveel meer te bieden. Wat te denken aan de diverse stallen, schuren en het grote erf. Wat je hobby ook mag zijn, aan ruimte is hier geen enkel gebrek. De huidige eigenaren stoppen met hun agrarische bedrijf. De gemeente Krimpenerwaard is welwillend om het bestemmingsplan te...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 281 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

Een bijzondere monumentale hoeve (Rust-Hove) die stijl en allure uitstraalt. Dat is het eerste wat opvalt! Maar het heeft zoveel meer te bieden. Wat te denken aan de diverse stallen, schuren en het grote erf. Wat je hobby ook mag zijn, aan ruimte is hier geen enkel gebrek. De huidige eigenaren stoppen met hun agrarische bedrijf. De gemeente Krimpenerwaard is welwillend om het bestemmingsplan te wijzigen , waardoor er een ‘woonbestemming’ op het perceel komt te rusten.

De woning vindt zijn oorsprong in 1753 en kenmerkt zich door de zogenaamde lijstgevel, wat een imposante uitstraling geeft. Doordat in de omgeving de Zuidwestelijke Randweg enkele jaren geleden is aangelegd, is de voorgelegen openbare weg een oase van rust geworden, maar toch sta je met 5 minuten midden in het oude stadscentrum van Gouda. Een heerlijke rustige locatie met alle voorzieningen binnen handbereik.

Kortom ervaar hier het ware buitenleven in deze prachtige monumentale boerderij met haar vele stallen en schuren, met een riante perceeloppervlakte van circa 1,15 ha. aan eigen grond.

Uitvoering
De woning is uitgevoerd met houten kozijnen, welke gedeeltelijk zijn voorzien van dubbele beglazing en deels met enkele beglazing. Verdere isolerende voorzieningen zijn vrijwel niet toegepast. De woning is door de huidige eigenaar zo goed mogelijke onderhouden, maar vele onderdelen in de woning zijn qua leeftijd en uitstraling wel verouderd.

Keuken
De woonkeuken welke aan de voorzijde van de woning is gesitueerd heeft door de ramen in de voor- en zijgevel enorm veel lichtinval. De keuken is in een rechte opstelling geplaatst met hardstenen aanrechtblad uitgevoerd en voorzien van een 4-pits gasfornuis, afzuigkap, oven en koelkast.

Sanitair
Het eenvoudige sanitair in de woning bestaat uit een badkamer en separate toilet op de begane grond.
De badkamer (achterhuis) is geheel betegeld en voorzien van een douche, ligbad en wastafel.

Installaties
De woning wordt verwarmd middels 2 gaskachels. Een separate geiser verzorgt het warme water in de woning.

Tuin/omgeving
De woonboerderij is gelegen aan de Middelblok op circa 2 kilometer afstand van de dorpskern van Gouderak. De binnenstad van Gouda ligt op slechts 5 minuten rij afstand.

Vanaf de dijk is het perceel middels een betonnen stoep te bereiken en heeft veel parkeergelegenheid op eigen terrein. Het grote erf, de diverse bijgebouwen en het uitgestrekte weiland zorgen voor vrijheid en privacy. De diverse schuren en voormalige stallen geven u voldoende opslagruimte en zijn tevens geschikt voor het stallen uw eigen dieren.

Bijgebouwen (stallen & schuren)
De voormalige oude stal welke naderhand achter het woonhuis is aangebouwd, is door de huidige eigenaren in gebruik als garage + opslag. Door de overhead deur een ideale plek om meerdere auto’s overdekt te parkeren en door zijn oppervlakte aan opbergruimte geen gebrek.

Op het erfperceel staan twee voormalige hooibergen die thans dienst doen als werkplaats en opslag. Mooi is zeker de voormalige schapenschuur. Dit is een prachtige onderheide schuur. De voormalige mestplaat en spuitplaats zijn eveneens onderheid.

De oppervlakte van de verschillende schuren en stallen zijn:
Hooiberg en werkplaats (resp. ca. 80 m2 en 78 m2), voormalige varkensschuur (ca. 165 m2), wagenloods (ca. 192 m2) en voormalige schapenstal (ca. 302 m2).

Daarnaast is er een zogenaamde wagenloods en kleine voormalige varkensschuur aanwezig. Deze wat verouderde opstallen hebben een prima functie als opslag e.d. Deze schuren zijn echter niet onderheid en zijn kwalitatief in een wat mindere staat.

Buiten voornoemde opstallen bestaat het erf uit een kleine omheinde dierenweide en verharde bestrating. Op enkele daken zijn nog asbesthoudende golfplaten gelegen.

Bestemmingsplan
Het erfperceel (bouwvlak) is in het huidige bestemmingplan bestemd met een agrarische bestemming met functieaanduiding bedrijfswoning. De Gemeente Krimpenerwaard is welwillend om de bestemming van het perceel te wijzigen naar de bestemming Voormalige Agrarisch bedrijfserf. Binnen deze bestemming is het particulier bewonen van de woning mogelijk en kunnen de aanwezige schuren en voormalige stallen ook gebruikt worden voor diverse doeleinden. Daarbij zijn er onder voorwaarden ook mogelijkheden om de boerderij aan te wenden voor dubbele bewoning.

Wij adviseren u bij plannen of ideeën die afwijken van de thans geldende bestemming overleg te voeren met de Gemeente Krimpenerwaard.

Het monumentale woonhuis is aangeduid als Rijksmonument (monumenten nr. 17031).


Kadastraal
Gemeente Gouderak, sectie B, nummers, 3700 (gedeeltelijk), 3701 en 3703 en 4077. Tezamen groot circa 1 hectare, 15 are en 00 centiare (11.500 m2). Of zoveel als na de kadastrale uitmeting zal blijken.

Op de kadastrale kaart blijkt aan de oostelijke zijde dat de werkplaats over de erfgrens is geplaatst. Over deze situatie is geen geschil o.i.d. en dient door de koper te worden geaccepteerd. De makelaar geeft u hier graag nadere uitleg over.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 775.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kenmerken Dijkwoning Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Vrij uitzicht, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 281 m² Perceeloppervlakte 11500 m² Overige inpandige ruimte 170 m² Externe bergruimte 512 m² Inhoud 1637 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater Geiser eigendom Verwarming Gaskachels Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen, voor 3 auto's Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand Onderhoud binnen Redelijk tot goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Gouderak Sectie B Perceelnummer 4077 Oppervlakte 11500 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Middelblok 209, 2831 BN Gouderak

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring