Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Benedenkerkseweg 82 - 82 A in Stolwijk 2821 LE

Benedenkerkseweg 82 - 82 A

2821 LE Stolwijk
Vraagprijs € 795.000,- k.k.
0180-684555

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 332 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

Midden in het prachtige polderlandschap van het Groene Hart vindt u deze markante riet gedekte boerderij met twee wooneenheden. Landelijk wonen op een centrale locatie met alle voorzieningen toch in de nabijheid gelegen. Ervaar hier het ware buitenleven met riante tuin, boomgaard, percelen grasland...
Lees meer

Omschrijving

Midden in het prachtige polderlandschap van het Groene Hart vindt u deze markante riet gedekte boerderij met twee wooneenheden. Landelijk wonen op een centrale locatie met alle voorzieningen toch in de nabijheid gelegen. Ervaar hier het ware buitenleven met riante tuin, boomgaard, percelen grasland en volop privacy. Dit alles op een oppervlakte van bijna 1 hectare eigen grond.

Fraai zijn ook zeker de diverse schuren en voormalige stallen, waardoor het houden van uw eigen paarden of de stalling van uw oldtimers geen droom maar werkelijkheid wordt. Door de dubbele woonfunctie is deze woonboerderij uitermate geschikt voor mantelzorg, maar wat te denken om met twee bevriende stellen deze boerderij te kopen…..? Riant wonen met de dorpskern van Stolwijk op steenworp afstand.

Optioneel kan er 3,6 ha. aan grasland worden bijgekocht. Dit grasland is gelegen achter en naast de boerderij.

Indeling hoofdwoning (achterhuis) nr. 82A:
Begane grond: Entree/gang met toilet, woonkamer met open haard, tussenhal met vaste trapopgang naar de eerste verdieping, trapkast en meterkast, badkamer, keuken, bijkeuken met wasmachine- en drogeraansluiting, voormalige melkkamer/bijkeuken en berging. Aansluitend treft u de aangebouwde voormalige rundveestal, thans in gebruik als caravanstalling.
1e verdieping: overloop, slaapkamer met vaste kast, voorzolder met 2 slaapkamers, achterzolder.

Indeling voorhuis nr. 82:
Begane grond: Entree/hal met toilet en bergruimte, woonkamer, keuken, gang met vaste kast, badkamer, slaapkamer met opbergruimte.

Uitvoering:
De woning is uitgevoerd met houten kozijnen, welke grotendeels zijn voorzien van enkele beglazing en deels van dubbele beglazing. In de hoofdwoning treft u authentieke originele details zoals paneeldeuren en balkenplafonds.

Keuken:
Achterhuis:
De keuken is in L-opstelling geplaatst, uitgevoerd met kunststof aanrechtblad en is voorzien van elektrische koopplaat, oven, afzuigkap, koelkast en vaatwasser.

Voorhuis:
De keuken van het voorhuis bestaat uit een eenvoudig keukenblok met veelal losse keukenapparatuur.

Sanitair:
Het sanitair in de woning bestaat uit twee badkamers. De badkamer (achterhuis) is betegeld en voorzien van een douchegelegenheid en wastafel. De badkamer in het voorhuis is eveneens voorzien van douchegelegenheid en wastafel. In beiden wooneenheden is een separaat toilet aanwezig.

Installaties:
De woning wordt verwarmd middels een CV-ketel met radiatoren. Daarnaast is er in de woonkamer van het achterhuis een openhaard aanwezig. Drie separate (huur-)boilers verzorgen het warme water in de woning.

Tuin/omgeving:
De boerderij is landelijk gelegen aan de Benedenkerkseweg net buiten de dorpskern. Een heerlijke plek voor natuurliefhebbers met uitzicht over het zo typerende Krimpenerwaardse polderlandschap. Ondanks haar landelijke ligging is de dorpskern met winkels, basisscholen en het openbaar vervoer naar o.a. Gouda en Rotterdam op ca. 1 kilometer afstand gelegen.

Het perceel beschikt over een riant erf met genoeg parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. De diverse schuren en voormalige stallen geven u voldoende opslagruimte en zijn tevens geschikt voor het stallen uw eigen paarden.
Rondom de woonboerderij treft u een sfeervolle landelijke tuin met veel privacy, een zonneterras, gazons en een fraaie gevarieerde boomopstand.

Afmetingen en oppervlakten:
Achterhuis nr. 82A:
- woonkamer: ca. 25 m²
- keuken: ca. 17,6 m²
- bijkeuken: ca. 10,7 m2
- bijkeuken: ca. 25,1 m2
- badkamer: ca. 3,1 m2
- berging: ca. 13,7 m2
- slaapkamer 1: ca. 16,6 m2
- slaapkamer 2: ca. 9,3 m²
- slaapkamer 3: ca. 9,3 m²
- achterzolder: ca. 51,4 m2
Voorhuis nr. 82:
- woonkamer: ca. 19,4 m2
- keuken: ca. 6,4 m2
- badkamer: ca. 3,2 m2
- slaapkamer: ca. 10,7 m2

Woonoppervlakte: circa 332 m² Inhoud: circa 1.271 m3

Schuren en stallen:
Op het erfperceel dat vroeger heeft dienst gedaan als rundveehouderij zijn diverse voormalige stallen en schuren aanwezig. Hieronder treft u een opsomming met een beknopte omschrijving van de bouwwijze aan.

1.) Aan het woonhuis gebouwde voormalige rundveestal. Gebouwd van steen met asbestcement golfplaten dak, houten spanten met vrije overspanning en houten inrijddeuren.
Afmetingen ca. 14,4 x 35,2 mtr.
2.) Wagenschuur. Gebouwd van hout op stenen voet en asbestcement golfplaten dak, v.v. betonvloer en elektra. Afmetingen ca. 17,38 x 5,75 mtr.
Aangrenzende carport. Afmetingen ca. 3,89 x 5,75 mtr.
3.) Kapschuur. Gebouwd van houten spanten met damwand wanden en een golfplaten dak. Afmetingen ca. 12,05 x 8,03 mtr.
4.) Hooiberg. Gebouwd van 3 betonnen roeden met zinken wanden en een zinken kap.
Afmetingen ca. 10,2 diameter.
(netto / circa afmetingen, aan alle genoemde afmetingen, oppervlakten en inhouden kunnen geen rechten worden ontleend)

Bestemmingsplan:
Het erfperceel (bouwvlak) is in het huidige bestemmingplan bestemd met een agrarische bestemming (agrarisch met waarden). Het grasland is eveneens bestemd met een agrarische bestemming, maar hiervoor zijn geen mogelijkheden voor bebouwing.

Bij de koop door een particulier dient rekening te worden gehouden dat er een bestemmingswijziging procedure bij de gemeente Krimperwaard aangevraagd moet worden.

Wij adviseren u bij plannen of ideeën die afwijken van de thans geldende bestemming overleg te voeren met de Gemeente Krimpenerwaard.

Bodemonderzoek:
De huidige eigenaar heeft recentelijk een bodemonderzoek op het erfperceel uit laten voeren. Hieruit blijken geen beperkingen voor het huidige of toekomstige (woon) gebruik. Op verzoek kan een afschrift van dit rapport worden verstrekt.

Overig:
Deze aanbieding is kosten koper, dat betekent dat de kosten voor de notariële overdracht, de overdrachtsbelasting, kadastrale uitmeting e.d. voor rekening van koper komen. Als koper dient u er rekening mee te houden dat een gedeelte van de koopsom onder het regime van 6 % overdrachtsbelasting komt te vallen.

Kadastraal:
Gemeente Stolwijk, sectie B, nummer 2243 (gedeeltelijk), groot circa 1 ha. Of zoveel als na kadastrale uitmeting zal blijken. Bij de kadastrale oppervlakte zit ook een gedeelte aan water en weg.

Optioneel kan er circa 3,6 ha. aan grasland worden bijgekocht.

Kerngegevens:
- Vrijstaande woonboerderij met twee wooneenheden;
- Riante kavel van bijna 1 ha.
- Landelijke ligging met voorzieningen in nabijheid gelegen;
- Bouwjaar boerderij omstreeks 1903.

Oplevering in overleg.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 795.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning woonboerderij Type woning vrijstaande woning Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 332 m² Perceeloppervlakte 9900 m² Inhoud 1271 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Verwarming C.V.-Ketel, Open haard Warmwater Elektrische boiler huur Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin verzorgd Bergruimte Schuur / Berging vrijstaand hout Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand hout, Carport, Parkeerplaats, voor 10 auto(s). Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeerfaciliteiten openbaar parkeren Parkeeroppervlakte 99 m² (1738 bij 575) Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden dubbele bewoning mogelijk, dubbele bewoning aanwezig Onderhoud binnen Redelijk, Goed Onderhoud buiten Redelijk, Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Zonwering Ja Rookkanaal Ja Kadastrale gegevens Gemeente Stolwijk Sectie B Perceelnummer 2243 Oppervlakte 9900 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Plattegronden

Benedenkerkseweg 82 - 82 A in Stolwijk 2821 LE Benedenkerkseweg 82 - 82 A in Stolwijk 2821 LE Benedenkerkseweg 82 - 82 A in Stolwijk 2821 LE

3D Plattegrond

Media toegevoegd door vrienden

Vrienden, familie en kenissen van de eigenaar hebben media gedeeld. Foto's en/of videos van (hun ervaringen met) de woning.
Route van naar Benedenkerkseweg 82 - 82 A, 2821 LE Stolwijk

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.